info@mauloc.nl     06 275 581 83

Snel een baan? Be like Barbabapa!

Zeg, kijk me eens goed aan.

Ok, Waarom eigenlijk?

Even kijken of jij dat roze gen hebt.

Ik ben geen helderziende. Toch vragen mensen vaak aan mij:

Denk je dat ik snel weer een baan vind?

Mensen willen nu eenmaal weten of ze nog goed in de markt liggen. Of ze nog genoeg work appeal hebben.

Eerlijk gezegd weet ik dat snel. Heel snel. Noem het mensenkennis of intuïtie.

Zodra ik iemand de hand schud, na een kort gesprek of soms alleen maar vanaf een foto. Ik weet het. En ik zie het.

Als kijkbuiskind uit de jaren ‘70 ben ik namelijk altijd op zoek naar die ‘roze glans’.

Naar de Barbapapa in jou.

Barbapapa. Wie kent hem niet? Getrouwd met Barbamama, telt het gezin maar liefst zeven kinderen. En die kunnen wat ze willen worden.

Geloof me. Ook voor zo’n peervormige papa zonder poten valt dat niet altijd mee!

Vooral de huup huup barbatruc is befaamd. Het moment waarop de roze Barbapapa, harige Bob, of ijdele Bella weet: nú is het tijd om te veranderen, anders gaan er ongelukken gebeuren.

Wat als een baan vinden niet snel lukt?

En zo werkt het ook met jouw sollicitaties. Wie het Barbabapa gen heeft, herkent het moment van de waarheid na de zoveelste afwijzing. Die weet dat dooddoeners als ik ben te oud of ik kom nergens aan de bak je niet verder helpen. En murw geslagen op de bank blijven zitten ook niet. Nee, die ziet dat het tijd is voor een kritische blik.

Naar zichzelf.

Mijn stelregel? Heb je na max. 20 sollicitaties nog geen enkele reactie of uitnodiging ontvangen?

Dan is het tijd voor actie….

Wat dacht je ervan om je strategie eens aan te passen?

Be like Barbapapa! 

1. Durf van vorm te veranderen

Jouw motivatiebrief of Cv werkt kennelijk niet. Je filtert er niet jouw beste kwaliteiten uit. Of je stuurt een Cv dat constant dezelfde riedel vertelt. Je blijft misschien in clichés praten omdat je geen idee hebt hoe je jezelf origineler, sprankelender en beter kunt presenteren.

2. Gebruik je fantasie

Vaak zit je vast in je eigen patronen. Je hebt onvoldoende zicht op jouw kwaliteiten en talenten. Geen idee welke baan nu echt goed bij je past.

Zodra je uit je comfortzone wilt stappen komen de volgende vragen om de hoek kijken:

Zitten ze wel op mij te wachten?

Is er werk voor wat ik écht wil doen?

Kan ik dit wel?

Verdien ik dan wel genoeg geld?

Ik zeg je; durf te dromen, te verlangen, en te gaan voor werk wat echt bij je past! Het kan! Maar daar moet je wel wat voor doen.

3. Tijd om te experimenteren

Kijk nog eens naar je Cv. Val je genoeg op? Laat jouw Cv voldoende jouw kennis, kunde en persoonlijkheid zien? Ben je onderscheidend genoeg?

Pas je CV aan. Gebruik kleur, durf op te vallen. Experimenteer. Geef jouw Cv een boost, met een mooie Cv lay-out. Kijk eens in mijn Cv shop.

Gebruik je netwerk, leg nieuwe contacten, loop een dag mee, deel je mening en kennis op Linkedin, Twitter, Facebook. Volg online trainingen en webinars. Sluit je aan bij de Broekriem. Volg workshops en sollicitatietrainingen. Krijg zicht op jouw talenten en ontwikkelpunten. Doe vrijwilligerswerk enz.

Zorg dat je opvalt.

4. Blijf vriendelijk en behulpzaam.

Barbapapa’s stralen rust uit ook in probleemsituaties. Ondanks dat ze echt wel op de proef worden gesteld blijven ze geduldig, vriendelijk en behulpzaam naar anderen.

 5. Verander met lef

 Je strategie aanpassen en jezelf anders presenteren vraagt om lef. Deze durfals zijn echter wel de winnaars onder de sollicitanten. Mannen en vrouwen die willen leren en zich graag willen blijven ontwikkelen. Die verder willen. Die toekomst zien.

 6. Dus vind een oplossing!

Sterker nog. Ik geef je er één.

Met ‘het Cv dat werkt’ heb ik al heel wat Barbapapa’s (ja, ook mama’s! : -) met succes geholpen aan een baan. Binnen 2 maanden. Ook 50+.

Ik zet je aan het denken. Over wie je bent, wat je diep in je hart wilt, wat je kunt en waar je kansen op de arbeidsmarkt liggen.

Ik schrijf dit voor jou op

Jouw Cv op max. 2 A4

Met een mooie layout

Ik maak een profielfoto

En geef je tips voor je LinkedInprofiel

Maar dat niet alleen. De aanpak geeft je energie, een boost. Je durft te gaan staan voor wie je bent en wat je kan. Je gelooft weer in jezelf. Je krijgt focus. En je weet precies wat voor werk bij jou past.

Een Barbapapa kan namelijk worden wat hij wil!

Werkt het dan altijd?

Ja. Op één voorwaarde. Dat roze gen. Wie niet de ambitie heeft vooruit te komen, het vuur mist en liever stug op de oude voet doorgaat, is kansloos. Maar heb jij die glinstering in je ogen, het vertrouwen op een mooie baan én het lef? Dan gaan we ervoor.

Met een Cv dat werkt verander jij van vorm, maar behoudt jij altijd je eigen kleur!

Huup huup Barbatruc.

Ben je werkend en 45+? Dan kom jij mogelijk in aanmerking voor een gratis ontwikkeladvies wat jij kan aanwenden voor een Cv dat werkt. Informeer!

Het Cv dat werkt is echt anders dan anders! Het Cv is persoonlijk en sluit naadloos aan op de vraag van de arbeidsmarkt. Je krijgt inzicht in jouw talenten en wat voor functies en type werkgevers goed bij jou passen.

 90% vindt met het Cv dat werkt binnen 2 maanden een nieuwe baan. Vaak al na 1 keer solliciteren! Ook 50+.

 Wil jij ook een Cv dat werkt? 06-27558183

 Freeke Mauritsz

 Mauloc Loopbaanadvies