info@mauloc.nl     06 275 581 83

7 signalen dat het hoog tijd is om van baan te veranderen.

Wist jij dat je 90.000 uur van jouw leven aan je werk spendeert?

Ga jij iedere dag met tegenzin naar je werk? Of vraag jij je nú alweer af wanneer je volgende vakantie is?

7 signalen dat het hoog tijd is voor verandering!

1.    Je ontwikkeling staat stil.

Je leert eigenlijk niets nieuws meer. Je dacht je ambities te gaan najagen maar je mist de uitdaging in je werk. Is stilstand geen achteruitgang?

2.    Je sleept jezelf door de werkweek heen.

Als je salaris de belangrijkste motivatie is om je bed uit te komen en naar je werk te gaan.

3.    Het klikt niet met je collega’s of leidinggevende.

De gevolgen van een conflict op de werkvloer strekt vaak verder dan gedacht. Misschien wordt je zelfs buitengesloten of gepest. Hierdoor ontstaat vaak stress. Jouw motivatie en prestaties kunnen hierdoor afnemen. In het ergste geval word je ziek en blijf je thuis.

4.    Je wordt ziek van je werk.

Als het werk je steeds meer energie kost en je ’s avonds uitgeblust op de bank zit is dat natuurlijk een teken aan de wand. Het aantal werknemers met burn-outklachten neemt toe. Stress is inmiddels de grootste ziekmaker in Europa. Een kwart van het totaal aantal ziekmeldingen heeft te maken met psychische klachten, overspannenheid en burn-out. Fysieke belasting, het (gevoel) altijd bereikbaar te moeten zijn en de toenemende werkdruk zijn ook een belangrijke factor.

5.    De baan bevalt je niet.

Je hebt een nieuwe baan maar komt er al snel achter dat je het bij je kersverse werkgever niet naar je zin hebt. Het leek voor jou de ideale baan, maar in de praktijk valt het erg tegen. De inhoud van je baan blijkt heel anders te zijn of de dagelijks terugkerende reisafstand met bijbehorende files begint je al snel op te breken.

6.    Je scrolt (tijdens je werk) wel heel vaak door allerlei vacaturesites.

Je voelt onrust. Je wilt iets anders, je blijft maar eindeloos zoeken naar een andere baan. Het zet natuurlijk te denken als je onder werktijd allerlei vacaturesites afspeurt op zoek naar de ideale baan.

7.    Je werkgever presteert steeds slechter

De zoveelste bezuinigingsronde of reorganisatie? Vaak is dat geen goed teken. Een duidelijk signaal dat er verandering aan zit te komen. Wacht jij daarop? Of neem je het heft in eigen handen?

Ik zeg niet dat een carrièreswitch gemakkelijk is.

Een nieuwe baan brengt nieuwe uitdagingen, nieuwe contacten en nieuwe ervaringen met zich mee. Veel mensen die ik spreek weten wel wat ze willen maar durven niet. Daar is ook lef voor nodig.

Durf jij jouw zekerheid in te ruilen voor werkgeluk?

Ik kan jou helpen om nieuwe dromen te creëren en ambities na te jagen!